1977

Olli Sihvola aka Suomen George Powellin ja Skip Engblom yhteensä. Olli perusti Mikko PogoStatumin, teki ensimmäisen sisähallin ja laittoi Suomen Rullalautaliitto ry:n aluille. Mikko Siukosaari “sainattiin” Statumin tiimiin v. 1979 freestylen Suomen mestaruuden myötä. Tiimikaverina oli Suomen Jay Adams: Carli Gallen. Näihin aikoihin tehtiin myös ensimmäset Suomen kiertueet, demoja urheiluliikkeiden pihoissa ja nimmareita skeittijumalilta.  

1987Arman Alizad Sokevalla

Näihin aikoihin tyyli ja temput olivat jo kehittyneet huomattavasti. Valikoimassa oli ollie, bomb drop, wall ride, boneless, hand planttejä, early grabeja ja leveitä kalalautoja. Alkuvuodesta 1988 perustettiin se uusi Statumin tiimi, mitä nykyajan vain hieman elämää vanhemmat skeittivaarit muistelevat alkuperäisenä Team Statumina: Arman Alizad, Panu Pihl, Tuomas Seppänen ja Mika “Bosley” Länsitie. Tällä kokoonpanolla vietiin evankeliumia ympäri siihen aikaan tunnettua Suomea ja käännytettiin katajainen kansa skeittiuskovaisiksi.

Uusi aika

Kevättalvesta 2012 Panulle ja meille tuli fiilis, että jotain Suomen skeittiskenessä on ihan järkyttävän kokoinen aukko. Jotain tulisi tehdä. Hampaankoloon kun oli jäänyt jotain -80-90-lukujen taitteessa ja usein me haikailtiin sessareilla self made asennetta ja tekemistä 80-luvulta. Panulla hampaankolossa taisi myös olla hetulat. Siitä se mylly sitten lähti jauhamaan. Statum hiipi salakavalasti mieliimme vanhaa kunnioitten, mutta myös uudistuneena. Suomen ensimmäinen skedemerkki piti nyt elvyttää. “CLEAR!”

KATSUNG!

Statum ei saa olla enää vain legenda vanhojen harhaisissa höpinöissä. Mystinen sumuinen stoori suomiskeittauksen historiassa. EI! Aika taisi olla siihen kypsä, Statum palasi uudistuneena ja toteutettiinpa siinä sivussa myös erään Mika Uuksun lapsuuden unelma. Loput tiimistä löytyy näiltä sivuilta. Niin ja itse Mr.Panu Pihl. Mitä olisi Statum ilman mestari Pihlia? Uutta ja vanhaa, tai vanhaa ja uutta. Se oleellisin seikka kuitenkin on: Skeittaa tai Kuole! -Statum 1977- Olli Sihvola, R.I.P.